Kérdése van? Hívjon minket! +36209433720

Blog

Táskamánia – mikor is kezdődött?

2019.05.12 10:32

Táskamánia – mikor is kezdődött?

 

„Táskát a cipőhöz, cipőt a táskához” – ma már nem vesszük komolyan ezt az egykor szigorúan betartottszabályt. A táska piac még sosem volt ennyire hatalmas. Ma már minden nő megtalálja a számára tökéletes modellt, legyen bármilyen is a stílusa és ízlése. Ráadásul férfiak számára is egyre többféle táskát terveznek. De mégis hogyan jutottunk idáig? Hogyan terjedt el ennyire ez a praktikus találmány, ami ma már megjelenésünk egyik fontos kiegészítője?

Valószínűleg már az ősember is használhatott valamilyen bőrből varrt kis zsebet, de biztos információink inkább a középkorról vannak. Ekkor mind a nők, mind a férfiak ugyanolyan tároló dobozkákat lógattak le öveikről. Majd a gazdag nemesek kicsi bőr zsákokat kezdtek használni aprópénz tárolására.

Később a kisebb tárgyaknak zsebeket alakítottak ki, ezeket a férfiak nadrágjára varrták, a nők pedig derékon viselték. Egy korabeli angol magazin jegyezte meg, hogy míg a férfiak a kezüket a zsebükben hordják, a nők a zsebüket tartják a kezükben. A mai kézitáskákhoz hasonló darabok a 19. században jelentek meg. Méretük egyre nagyobb lett, a hölgyek több tárgyat bele tudtak tenni, illetve ekkor már a divat kezdi alakítani a táskák külsejét. Az 1860-as évektől utazásokhoz kezdték el készíteni a gyönyörű és praktikus táskákat, amik általában már zárhatók voltak és több rekesszel rendelkeztek.

A 20. század második felében kezdett robbanásszerűen növekedni a kínálat. Az elmúlt néhány évtizedben a táska öltözékünk egyik fontos alapeleme lett, ugyanolyan kiegészítővé vált, mint egy sál vagy ékszer. Árulkodik viselője személyiségéről, stílusáról, ha szeretné, feltűnő lehet vagy épp laza, sportos. Persze a tartalom árulkodna igazán, de ez csak a tulajdonosára tartozik. A nők egyik legjobb barátjává vált a táskájuk, hiszen egyfajta túlélőcsomagot jelent. Nélküle meztelennek érezzük magunkat. Ki a válltáskát, ki a kézitáskát részesíti előnyben, ma azonban igen elterjedtek és divatosak a kisméretű hátizsákok is, amik maximális kényelmet biztosítanak, no meg két szabad kezet.A Bagnet webáruház árukészlete óriási, szinte bármilyen stílust és fazont megtalálhatsz. Klasszikusok, színes és mintás modellek, textil vagy műbőr női és férfi táskák, övek, hátizsákok és pénztárcák is várnak.Táskáink egytől egyig minőségi darabok, melyek közül bármelyiket is választod, imádni fogod, és hű társad lesz a hétköznapokban.