Kérdése van? Hívjon minket! +36209433720

Blog

A legjobb iskolatáskák és megfelelő viselésük

2018.08.26 13:21

A legjobb iskolatáskák és megfelelő viselésük

 

A szeptemberi hónap sok családban egyet jelent a beiskolázással. Ilyenkor nem csak a tanszerek kerülnek beszerzésre, hanem a szükséges táskák is. De mégis milyen típus a leginkább ideális akkor, amikor a gyerkőcöknek bizony igencsak súlyos holmikat kell nap mint nap magukkal cipelni? Tudta, hogy a kicsik tartását, csontozatának fejlődését is jelentősen befolyásolhatja az, milyen gyerektáskára esik a választás? Cikkünkben most azoknak igyekszünk segítséget nyújtani, akik e területen is a legjobbat szeretnék gyermeküknek.

Nem mindegy a hátizsák súlya

 

Gyerektáska választás előtt érdemes tisztában lenni azzal, hogy a nem megfelelő kialakítással bíró változat komoly hát-és vállfájdalmat képes okozni, sőt, akár komolyabb sérülések is kialakulhatnak. Ha a túlzsúfolt hátizsákok nehéz súlya miatt a gyermek nem tud kellő stabilitással járni, úgy megnőhet a lábak sérülésének kockázata is. Egy nagy esést pedig a kicsik gyakran igen nehezen dolgoznak fel. A hátizsák súlyának nem szabadna, csak a gyermek testsúlyának 10 százalékát kitenni, s ebben a választott darabnak fontos szerep jut.

 

A hátizsák viselés szabályai

 

Ha már sikerült megtalálni az ideális hátizsákot, akkor érdemes megtanítani a gyerkőcöt annak helyes viselésére is. A gyerektáska e típusának esetében nagyon fontos, hogy mindkét vállpánt használatban legyen, ugyanis ha csak az egyikkel emeli meg a kicsi a súlyt, az gyorsan izomfájáshoz vezethet. Lényeges a vállpántok beállítása is. A testhez való illeszkedés fontos, de nem szabad, hogy azok olyan szorosak legyenek, hogy húzzák a vállakat. Nem mindegy, hogy mennyire egyenletes lesz a súlyelosztás, ezért célszerű a gyerektáska oldalzsebeit is használni. Részben az iskola felelőssége is, hogy a gyermekeknek ne kelljen egész nap magukkal cipelni a súlyos táskákat, hanem legyen hely azok biztonságos elhelyezésére. Így mindig csak a szükséges könyveket, füzeteket viszik magukkal az órákra.

 

Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy minél vastagabbak a párnázott vállpántok, annál kényelmesebb a hátizsák viselése a gyermek számára. A trendi, egyoldalú gyerektáska fazonok sajnos nagyon egészségtelenek, ezért célszerű mindenképpen a két vállas megoldás mellett letenni a voksot. Ugyan megkímélni nem tudjuk a gyerkőcöt az iskolába járással és a nehéz táska cipelésével járó terhektől, de egy jó táskával sokat tehetünk a kényelmetlenségek és a fájdalmak elkerülése érdekében.

A bagnet.hu hátizsákjait megtalálhatja ide klikkelve.