Kérdése van? Hívjon minket! +36209433720

Blog

Mi kell egy női táskába?

2018.07.03 21:46

Mi kell egy női táskába?

 

Táska választásánál az egyik elsődleges szempont, hogy meghatározzuk, mennyi holmit hordunk magunknál, így tudjuk a táska méretét belőni. Jó kérdés azonban, hogy tulajdonképpen milyen holmikra is van szükség a mindennapokban, mi az, amit mindig magunknál hordunk?

Hamar sok cucc lesz a kevésből

 

Én magam rendszeresen elkövetem azt a hibát, hogy azt gondolom, nem kell nagy táska, mert csak pénztárca, telefon, kulcs, dezodor, meg legfeljebb higiéniás csomag és powerbank van nálam. Aztán amikor az ehhez mérten viszonylag kis táskámat elkezdem használni, rájövök, hogy annyira mégsem sikerült ezt jól belőni. Ha van nálam egy pulcsi, amit nem veszek épp fel, és beleteszem a táskába, már alig van hely. És akkor még nem vettem magamnak egy üdítőt, amit ha nem iszok meg egyszerre, szintén elraknék. Valami rágcsálnivaló, apróság a boltból, amit haza kell vinnem stb.

 

Máris kevés lesz a kis táska, és máris fennáll a probléma, hogy alig férek el benne – vagy nem férek el egyáltalán. A hiba ott van, hogy tényleg csak az alapdolgok jutnak az ember eszébe ilyenkor, amikkel elindul otthonról – az már nem, amit esetleg a nap folyamán szed fel.

 

Szorozzuk meg kettővel vagy hárommal

 

Ha tehát belőttük nagyjából, hogy mik azok a holmik, amiket minden nap magunkkal viszünk, akkor ezek helyigényét szorozzuk meg legalább kettővel, de inkább hárommal – ez lesz a megfelelő méretű táska. Igen, lehet, hogy reggel, amikor indulunk, fölöslegesen nagynak tűnik a táska, de garantáltan megtelik estére, mikor hazaérünk. Inkább legyen kicsit több hely benne a szükségesnél, minthogy a fele cuccunkat kézben kelljen cipelni hazafelé, mert nem akartunk túl nagy táskát.

 

Természetesen eleve nem vagyunk egyformák, nem egyforma, hogy mit tekintünk alapfelszereltségnek egy táskába. Van, aki egy nesszeszernyi sminket is hord magával mindenhová, másnál esernyő is van az aktuális időjárástól függetlenül. Különböző méretű lehet a pénztárcánk is. Éppen ezért át kell gondolni, hogy mi az alap, és annál érdemes nagyobbat választani.